• Web2.0. Eines bàsiques de comunicació online

Google Apps:

Gmail: Importancia del tancament correcte de qualsevol correu allà on anem.

Com incorporar grups de contactes i contactes individuals: Crear un grup anomenat Tecnologia 4t i afegir a Professora Beatriz i a dos companys o companyes dins el mateix grup.

Ús de les Tasques: Anotar Fer Grup de contactes segons wiki.

Configuració del correu (més informació a la web2.0ikastaroa):

Com configurar la llengua del correu en català i veure com podem aprofitar-lo per a la correcció dels escrits als correus, afegir estrelles i indicar signatura.

Etiquetes per organitzar el correu. Crear l'etiqueta Curs 2011-12 i una etiqueta filla Informàtica 4t

Labs per aconseguir millora visual del sistema. Incorporar el Lab Gadget de Documents de Google

Configuració dels documents (més informació a la web2.0ikastaroa):Reviseu que la configuració dels Docs sigui en català.

Crear col·leccions i documents:Crear una col·lecció general que sigui Curs 2011-12, i dins d'aquesta una altra que sigui Tecnologia.

Document de text,Crear i editar un doc de text fent una presentació personal, adjuntar una fotografia incorporada de FLICKRCC, i posar el títol d'un bloc o pàgina web que incorpori l'enllaç al mateix.Reviseu que el document sigui dins la col·lecció de Tecnologia.

Calendari de google

Creareu un calendari que es digui Curs 2011-12, on afegireu el nostre calendari del curs.

Editarem els esdeveniments corresponents a la matèria i en l'horari en que el fem, tot indicant l'aula en que el desenvolupem (vigileu, aquests esdeveniments han d'estar dins del calendari creat per nosaltres i anomenat curs 2011-12).
Aquests esdeveniments, com que es produiran durant tot el curs, el que farem serà editar-los de tal manera que es repeteixin fins el 22 de desembre (quan tornem de Nadal ja l'ampliarem fins a final de curs).

A més, afegireu 1 esdeveniment indicant una sortida, esmorzar, visita a la platja,... el que vulgueu. La data serà escollida per cadascú de vosaltres i l'haureu de configurar de forma que: convideu a la professora i al contactes afegits al mateix grup i,a més, que us avisi amb 24 hores abans mitjançant un correu electrònic.

L'esdeveniment creat en segon lloc el configurareu per a que tres persones de l'aula siguin convidades, inclosa la professora.

Si teniu dubtes podeu consultar el document Sistema de Alertas y Comunicaciones, gràcies Manuel Roble Fernández.


Sites de google
Ja podeu començar a elaborar la vostra web a google, o bé la nostra site (lloc). El lloc a crear el fareu servir com a e-portfoli o e-portafoli.

Aquí teniu una wiki on podreu trobar manuals i molta informació per tal de millorar l'aspecte i les possibilitats de la vostra site.

Però..., què és un e-portafoli, oi? Bé, podreu veure i comentar la següent presentació , realitzada per Núria Alart, per tal d'aclarir conceptes, i també visitareu aquest exemple d'e-portafoli a partir del qual veureu l'estructura a desenvolupar.

1.- Propòsit:
  • Recopilar o recollir les evidències per tal de veure i mostrar/compartir els objectes elaborats; i poder-los avaluar.
  • Reflexionar sobre l'aprenentatge com a eina d'autoavaluació i maduració personal; on l'alumnat també opina/reflexiona sobre el treball dels companys/es.

2.- Organització:

  • Pàgina inicial de presentació
  • Pàgina per matèria.
  • Subpàgina tipus annunci en la que reflexionin sobre allò après diàriament.Eines d'autor que necessitem per recopilar, presentar, compartir,...

- Symbaloo, possibles enllaços bàsics per facilitar el treball acadèmic amb les TIC.
- Diigo, per a poder conservar els nostres enllaços favorits online, poder accedir des de qualsevol entorn i poder-lo compartir. Podem fer també grups d'etiquetatge amb persones interessades en el mateixos temes.
- Cmap-tools, en permet fer mapes mentals d'allò que estem treballant, estudiant, pensant.... Ens permet afegir imatges, videos, enllaços,... I, a més, el podem compartir i treballar-lo col·laborativament. - Dipity ens perment fer línies de temps per poder elaborar d'una manera visual el nostre itinerari acadèmic i laboral, establir la línia històrica d'un determinat objecte, d'un personatge, d'un fenòmen geològic, de l'evolució d'una cultura, d'un pais,...


- Prezzi, per poder fer presentacions diferents, dinàmiques i imaginatives. A la web de Paco Montero Arraz trobem aquesta presentació i l'enllaç que hi ha a sota.


Este es el enlace completo al taller, para aquellos que queréis aprender "un poco más allá"
http://encuentro2011.educared.org/group/conociendo-prezi/page/materiales-para-el-taller

Feina per a 4t amb el Prezi i els ODM:
Com començar?
Els ODM amb Prezi, presentació que us orientarà per on començar.
L'exposició ha de contenir: El tema que us interessa, la seva relació amb els ODM, tema concret escollit, presentació del tema i propostes vostres de millora i difusió aplicades al centre, a nivell personal, a la població, a nivell nacional o internacional. Temps màxim d'exposició 10', temps mínim 5'
Disposeu fins dimecres 9 de novembre per tal d'elaborar la presentació amb tota la documentació afegida que heu d'incorporar, és a dir, doc compartit, enllaços al symbaloo i presentació prezi.
Dijous i el cap de setmana disposareu de temps per preparar-vos la presentació oral, dilluns 14 seran les exposicions orals.
Enllaços al netvibes relacionats amb els ODM.REALITAT AUGMENTADA

Per començar veurem una presentació que ens orienti sobre les possibilitats del concepte de Realitat Augmentada.
Per poder ser justos, aquí teniu l'enllaç al pack on disposarem d'informació diversa amb la que practicar referent a la realitat augmentada, gràcies a en Raúl Reinoso, professor de Tecnologies a Cantàbria i a la web aumenta.me.